17. oktobra vakara viešņa – Sabine Beca

Aicinām uz vakara sarunu muzejā “Latvieši pasaulē”! Vakara viesis – uzņēmēja Sabine Beca.

Sabine Beca (Betz) dzimusi Vācijā, latvietes un vācieša ģimenē, un jūtas gan kā latviete, gan vāciete.

Sabine mācījusies Minsteres Latviešu ģimnāzijā un aktīvi iesaistījusies latviešu sabiedriskajā dzīvē: uzņēmusies dažādus amatus Minsteres Latviešu studentu kopā, Eiropas Latviešu jaunatnes apvienībā, strādājusi vairāku Dziesmu dienu un 8. Vispasaules latviešu Jaunatnes kongresa rīcības komitejās.

Pēc studijām Sabine strādāja latviešu IT uzņēmumā INFOLOGISTIK GmbH Minhenē un Oldenburgā. 1993. gadā viņa pārcēlās uz Latviju un 1994. gadā nodibināja uzņēmumu SB UN PARTNERI SIA, kuru vada arvien.

Arī Latvijā Sabine līdzās uzņēmuma vadīšanai turpinājusi aktīvu sabiedrisko darbu. Viņa ir viena no biedrības ELJA50 dibinātājā, ilgstoši vadījusi to un arī Mārtiņkori.

Kā bija būt aktīvai latvietei Vācijā? Kā vācietes un latvietes identitātes mijušās dažādos laikos? Kā nobrieda lēmums pārcelties uz Latviju? Kā bija veidot uzņēmumu neatkarību nesen atguvušajā Latvijā? Par šiem un citiem jautājumiem ar Sabini Becu sarunāsies Ieva Vītola.

📅 Gaidīsim jūs 17. oktobrī pl. 18.00 Berga bazārā!

 Esiet silti gaidīti pie “Latviešiem pasaulē”! 
Pasākumi iespējami, pateicoties ziedojumiem, kā arī Kultūras ministrijas, Valsts kultūrkapitāla fonda, Sabiedrības integracijas fonda un Rīgas Domes atbalstam.
Paldies!

Latvieši Pasaulē