EKSKURSIJAS – Savējie! tuvPlānā

Muzejs un pētniecības centrs “Latvieši pasaulē” decembrī aicina uz divām BEZMAKSAS klātienes tikšanās reizēm ar izstādes “Savējie! Latvieši – profesionāļi pasaulē 21. gadsimtā” veidotājiem!

Tikšanās reizēs klātienē un drošā vidē mazā cilvēku lokā runāsim par latvisko Latvijā un pasaulē, aplūkosim izstādes priekšmetus, kā arī pārrunāsim izstādes varoņu piedzīvoto un viņu devumu mazākā un plašākā sabiedrībā. Klātienes tikšanās vadīs projekta “Savējie!” vadītājs Toms Pāvils. 

Skatlogu izstādē “Savējie! Latvieši – profesionāļi pasaulē 21. gadsimtā” tiek eksponēti pieredzes stāsti un priekšmeti, ko dāvinājuši latvieši, kuri 21. gadsimtā nes Latvijas vārdu pasaulē ar savu darbu, sasniegumiem un ietekmi dažādās dzīves sfērās. Izstādes personības ir latvieši – mūsdienu izceļotāji un Otrā pasaules kara bēgļi, kā arī izceļotāju pēcteči. Šo cilvēku darbs ir zināms un novērtēts ne tikai šaurā diasporas latviešu/baltiešu kopienā, bet arī plašākā mītnes zemes sabiedrībā un pasaulē. To vidū ir gan basketbolists Kristaps Porziņģis, operdziedātāja Marina Rebeka, gleznotājs Raimonds Staprāns un ērģelniece Iveta Apkalna, gan daudzi citi. Skatlogu izstāde klātienē ir aplūkojama līdz 2022. gada 31. janvārim.

Vieta: Dzirnavu iela 84, Rīga (Berga bazārs, ex-Birojnīcas telpās)

Pasākumu datumi: 

  • 7. decembris plkst. 17.30
  • 11. decembris plkst. 12.00

Iepriekšēja pieteikšanās obligāta! Vietu skaits ierobežots!

Pasākums notiks “zaļajā režīmā”, ievērojot spēkā esošās epidemioloģiskās drošības prasības valstī.

Pieteikšanās kontaktinformācija:

T.: 26004447

E-pasts: toms.pavils@lapamuzejs.lv


Latvieši Pasaulē