Tiešsaistes pasākums “Rudens LaPa – Savējie pasaulē”!

 Muzejs un pētniecības centrs “Latvieši pasaulē” jau trešo gadu pēc kārtas aicina visus interesentus uz pasākumu cikla “Rudens LaPa” tematiskajiem vakariem par muzejam svarīgām un aktuālām tēmām. Visi šī gada pasākumi notiek tiešsaistē – platformā “Zoom” un muzeja oficiālajā lapā sociālajā tīklā “Facebook”.

“Rudens LaPa – Savējie pasaulē” notiks jau šajā ceturtdienā, 11. novembrī. Šajā latviešiem tik zīmīgā dienā –  Lāčplēša dienā – tiksimies ar izstādes “Savējie! Latvieši – profesionāļi pasaulē 21. gadsimtā” trīs varonēm un kopīgi veidosim sarunu par identitāti un latvietības izjūtu katras varones ikdienišķā un profesionālā dzīvē ārpus Latvijas.

Sarunā piedalīsies:

Mūziķe, komponiste un diriģente Lolita Ritmane (ASV) – desmit reizes nominēta “Emmy” mūzikas balvai, saņēmusi “Daytime Emmy” balvu par mūziku animācijas seriālam “Batman: Beyond” (2001) un Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvu par mūziku mākslas filmai “Dvēseļu putenis” (2021); Triju Zvaigžņu ordeņa ieguvēja (2021).

Māksliniece, animatore Signe Baumane (ASV) – filmu studijas “Signe Baumane Studio” izveidotāja, pilnmetrāžas animācijas filmas “Akmeņi manās kabatās” (2014) autore, ASV Kino mākslas un zinātnes akadēmijas biedre kopš 2005. gada.

Zinātniece, biofizikas un bioķīmijas zinātņu doktore Ilona Staprāns (ASV) – veikusi pētījumus un publikācijas par oksidētā holesterīna ietekmi uz cilvēka organismu.

Kad un kur?

Šajā ceturtdienā, 11. novembrī, plkst. 19:00 (pēc Latvijas laika) platformā “Zoom” (Meeting ID: 824 9518 5642, Passcode: 421119) un muzeja “Latvieši pasaulē” lapā portālā “Facebook”. Pasākumu vadīs izstādes “Savējie! Latvieši – profesionāļi pasaulē 21. gadsimtā” projekta vadītājs Toms Pāvils.

Uz tikšanos jau ceturtdien! 

“Latvieši pasaulē” komanda

Papildu informācija:
Mob. tālrunis: +371 26004447 (Toms Pāvils)
E-pasts: toms.pavils@lapamuzejs.lv
Facebook: Latvieši pasaulē – muzejs un pētniecības centrs

Latvieši Pasaulē