Muzejs aicina uz tiešsaistes pasākumu “Rudens LaPa – Rakstnieku cēliens”!

Muzejs un pētniecības centrs “Latvieši pasaulē” jau otro gadu pēc kārtas piedāvā pasākumu ciklu “Rudens LaPa” – tematiskos vakarus par muzejam svarīgām un aktuālām tēmām. Šogad ir ieplānoti divi pasākumi, kas šajā rudenī, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Latvijā un pasaulē, notiks tiešsaistē – “Zoom” platformā.

Pirmais no abiem ieplānotajiem pasākumiem notiks jau nākamajā ceturtdienā, 12. novembrī. Šī pasākuma tēma – latviešu rakstnieki pasaulē. Pasākumā būs iespēja attālināti tikties ar vairākiem pazīstamiem latviešu rakstniekiem un dzejniekiem no dažādām vietām pasaulē, kā arī dzirdēt viņu darbu lasījumus. 

Kad un kur?
Nākamajā ceturtdienā, 12. novembrī, plkst. 19:00 (pēc Latvijas laika) “Zoom” platformā. Pasākumu vadīs rakstniece un muzeja “Latvieši pasaulē” valdes priekšsēdētāja Sarma Muižniece Liepiņa.

Pasākumā piedalīsies:

Pāvils Johansons (dz. 1947. g. Stokholmā, Zviedrijā). Zviedrijas rokgrupu “Dunduri” un “Saules brāļi” dziedoņa Johansona dzejā aizraujošā tempā mijas muzikalitāte ar dziļu humanitāti.

Lalita Muižniece (dz. 1935. g. Rīgā, Latvijā).  Ar abām kājām Latvijā, bet vēl pa matu šķipsnai ASV, Lalitas Muižnieces darbi “Pēdas” un “Melita Rīgā” kopizdevumā nupat parādījušies Latvijas grāmatveikalos.

Laris Krēsliņš (dz. 1975. g. Vašingtonā, ASV). Lakonisks. Lara Krēsliņa dzeja allaž sit neparastus ritmus. Grupas “Mācītājs on Acid” mūziķis. Ģimenes cilvēks.

Sarma Muižniece Liepiņa (dz. 1960. g. Kalamazū, ASV). Sarma Muižniece vizuāli un ar humoru savā dzejā pakutina savdabīgo latviešu sabiedrību plašajā pasaulē.

Lai saņemtu pieejas informāciju tiešsaistes pasākumam, lūgums pieteikties individuāli, sūtot e-pastu uz rudenslapa2020@gmail.com. Lūdzam ņemt vērā, ka sākuma laiks (19:00) ir norādīts pēc vietējā (Latvijas) laika. Zemāk ir pieejama informācija par attiecīgo norises laiku dažādās pasaules vietās.

Norises laiks:
Rīga, Latvija – 19:00
Stokholma, Zviedrija – 18:00
Ņujorka, ASV – 12:00
Losandželosa, ASV – 09:00

Uz tikšanos nākamajā ceturtdienā!
“Latvieši pasaulē” komanda

Papildu informācija:

Mob. tālrunis: +371 26004447 (Toms Pāvils)

E-pasts: rudenslapa2020@gmail.com

Facebook: Latvieši pasaulē – muzejs un pētniecības centrs

Latvieši Pasaulē